Novinky

Česká vepřovka vás okouzlí svou chutí

Při úvahách, co je vlastně českým národním jídlem, často zaznívá „vepřo-knedlo-zélo“. Češi prostě vepřové maso milují navzdory varování odborníků na stravování a lékařů. Ti upozorňují na škodlivost vepřového, zejména jeho tučných částí. Ovšem pokud si dopřejete kvalitní libové vepřové maso, které nebudete samozřejmě konzumovat každý den, nepřivodíte si rozhodně žádnou újmu na svém zdraví.

Naopak dodáte svému tělu potřebné živiny a nezbytnou energii, kterou nemůže nahradit žádná umělá strava. Pokud nejste vyznavači vegetariánství nebo náboženství, které pojídání vepřového zakazuje, bude pro vás kvalitní česká vepřovka naprostou lahůdkou. Vyrábí se z velkých kusů vepřového masa a to pouze z kvalitních partií, jako je krkovička, kýta, plec či kotleta. Můžete si vybrat i variantu Tradiční s bůčkem, která obsahuje ještě bůček. Náplň české vepřovky má jedinečnou vyváženou chuť a její konzistenci zajišťuje správný poměr soli, kmínu a dalšího koření. Nejedná se o žádnou velkosériovou výrobu, ale o produkci v malém množství, což je zárukou výjimečnosti, originality a jedinečnosti českých vepřovek. Používáno je výhradně čerstvé vepřové maso a výsledný produkt, kterým je vepřová konzerva, splňuje přísné podmínky Ministerstva zemědělství České republiky a splňuje i náročné požadavky EU. Splnění těchto podmínek je předpokladem k tomu, že všechny výrobky mohou být označovány hrdým logem Česká potravina.

Česká vepřovka se hodí na všechno

Zvláštností českých vepřovek je také to, že se nejedná o klasické plechové konzervy, ale maso je uloženo ve sklenicích. Tu můžete mít v kuchyni vždy připravenou pro případ, že nevíte, co zrovna připravit rodině k obědu či k večeři a nezaskočí vás ani nečekaná návštěva, kterou můžete překvapit skvělým pokrmem. Prostě nakrájené a dochucené vepřové maso ve vlastní šťávě lze použít na jakékoliv speciality z masa, ať už je to guláš, staré dobré české knedlo-vepřo-zelo nebo klasické, leč lahodné a lehké rizoto. Vynikající je rovněž rychlá večeře, ke které můžete podávat vepřové na studeno namazané na chléb s cibulí.

Vepřovku si můžete objednat na http://www.domaci-veprovka.cz/