Novinky

Jak mohou muži podpořit své sexuální zdraví?

Sex je přirozenou součástí života a pokud si chceme užívat život naplno, je třeba se starat také o své sexuální zdraví. Když je člověk mladý, možná mu něco takového nepřijde důležité, ale je vhodné se postarat o to, abyste si zajistili kvalitní sexuální život až do pozdního věku. Obvykle se s přibývajícími roky sexuální zdraví zhoršuje a my si představíme tipy, jak sexuální zdraví podpořit.

Zabraňte obezitě a vysokému krevnímu tlaku

Je prokázáno, že obezita je největším nepřítelem kvalitní erekce. Obézní lidé mají menší libido a cévy ucpané cholesterolem brání v tom, aby se intimní partie správně prokrvovaly. Dbejte na to, abyste měli štíhlý pas, základem je vyvážený jídelníček a dostatek pohybu. Pokud budete cvičit, podpoříte tím i tvorbu testosteronu, který je důležitý. Je třeba se vyhnout rovněž vysokému tlaku, který přispívá k erektilní dysfunkci, důležité je především nepřehánět to s alkoholem a nekouřit.

Dbejte na správné živiny

Řada potravin se stará o to, abyste byli v posteli lepší. Měli byste jíst takové potraviny, které obsahují klíčové živiny, jde například o:

  • Omega-3 mastné kyseliny. Tento typ tuku zvyšuje průtok krve. Najdete ho v lososech, tuňácích, avokádech a olivovém oleji.
  • Vitamin B-1. Tento vitamin pomáhá signálům v nervovém systému rychleji se pohybovat, včetně signálů z mozku do penisu. Nachází se ve vepřovém, arašídech a fazolích.
  • Vejce. Vejce s vysokým obsahem dalších vitamínů B pomáhají vyrovnávat hladinu hormonů. To může snížit stres, který často inhibuje erekci.

Kromě potravin je také doporučené užívat doplňky stravy zaměřené na intimní zdraví mužů, ty se postarají z dlouhodobého hlediska o větší libido i lepší erekci.

Zbavte se stresu a dobře spěte

Na kvalitu sexuálního života má velký vliv stres a dostatek spánku. Člověk ve stresu jen těžko může dosáhnout kvalitní erekce, když má plavu plnou problémů. Je vhodné si před stykem hlavu vyčistit nebo nejlépe udělat vše proto, abyste se do stresové situace ani nedostali. Také je důležitý dostatečný spánek, nevyspalé tělo je vyčerpané a nikdy vám nezjistí stoprocentní výkon.

Buďte sexuálně aktivní

Abyste si zajistili sexuální zdraví, je pochopitelně nejlepší být pravidelně sexuálně aktivní. Dlouhá neaktivita vede ke zmenšování penisu a zhoršování stavu prostaty. Naopak pravidelný sex se postará o delší výdrž i lepší zdraví prostaty. Pokud nemáte možnost mít pravidelný sex, masturbujte. Masturbace je zdravá a můžete se jí věnovat tak často, jak jen budete chtít.

Získejte další užitečné rady

Existuje mnoho osvědčených rad a tipů pro lepší sex, pro kvalitnější erekci nebo třeba pro prodloužení penisu. Pokud vás tyto rady zajímají, nejlepší možností je pravidelně číst Erektus.eu, portál, kde naleznete odpovědi na všechny intimní otázky, které vás zajímají. Postarejte se, abyste v posteli nikdy žádnou partnerku nezklamali.