Novinky

Máte doma psa nebo kočku? Užitečné rady, které se vám budou hodit

Mít doma čtyřnohého mazlíčka s sebou přináší spoustu radostí. Aby bylo vaše soužití perfektní, hodí se myslet také na užitečné věci.

Všechny potřeby na jednom místě

Když budete nakupovat potřeby pro vaše zvíře v akci a budete mít více granulí nebo kočkolitu, brzy zjistíte, že máte doma málo místa. Kovové regály jsou skvělý způsob, jak všechny chovatelské potřeby uskladnit a mít je vždy po ruce. Ať již se bude jednat o granule, pamlsky, nebo třeba stelivo, regály vám pomohou vše zorganizovat. Můžete tak nakoupit oblíbené konzervy pro vašeho čtyřnožce a skladovat je přímo doma. Na stejném místě se hodí mít i lékárničku a přepravku pro vaše zvíře.

Jeden trik za měsíc

Myslíte si, že se vaše zvíře nedokáže ničemu naučit, protože je prostě takové? V žádném případě to není pravda. Projděte si videa nebo tutoriály na internetu a s chutí se pusťte do cvičení. Dogdancing nebo agility se dají ze začátku nacvičovat i u vás doma. Kočka se může naučit prosit, dávat pac, nebo spoustu dalších vylomenin. Bude to bavit vás i vaše zvíře. Nezapomeňte na pozitivní motivaci. Zvíře se netrestá, ale motivuje pomocí oblíbených pamlsků. Společně trávený čas se stane užitečný pro vás oba.

Pozor na domácnost

Je vaše domácnost bezpečná pro vaše zvíře? Dejte si zejména pozor na jedovaté rostliny. Kdo by řekl, že i obyčejný brambořík by mohl způsobit katastrofu? Vyhledejte názvy všech rostlin a zkontrolujte, zda nejsou pro vaše zvíře toxické. Stejně tak si dejte pozor na elektrické kabely. Někteří miláčci je s chutí ožírají. Není nic snazšího, než je zabalit do takzvaného husího krku. Koupíte jej v každých stavebninách nebo hobby marketu.

Mít doma čtyřnohého miláčka je pro mnoho z nás skutečně splněný sen. Udělejte si doma místo na všechny potřeby a radujte se z každého dne se svým chlupáčem.