Novinky

Koberce metrážové patří mezi elegantní a hojně využívanou podlahovou krytinu

Metrážové koberce patří mezi hojně používané a oblíbené podlahové krytiny, které dokáží skvěle zútulnit prostor. Využití tak nacházejí v širokém spektru vnitřních prostorů, od obývacího pokoje až po komerční prostory.

Výhody metrážových koberců

Výhodou metrážových koberců je především jejich elegantní a jednotný vzhled, takže dodají prostoru jedinečné kouzlo a stanou se jednou z hlavních dominant interiéru. Koberce metrážové si lze dnes pořídit v širokém spektru barev a atraktivních designech, díky čemuž skvěle zapadnou do mnoha prostorů. Navíc zlepší akustiku prostoru a zajistí útlum hluku.

Mezi užitné vlastnosti metrážového koberce patří také tepelná izolace, jelikož dokáží udržovat déle teplo v místnosti a v zimě tak ušetřit výdaje za vytápění. Bytové koberce metráž také zajistí příjemný a hřejivý pocit při chůzi naboso. Na rozdíl od jiných typů podlahových krytin také pomáhají s udržováním přirozené vlhkosti v interiéru. Na metrážových kobercích oceníte také jednoduchou a rychlou pokládku.

Jak na výběr metrážového koberce?

Při výběru koberce metráž se nejprve zaměřte na to, kam chcete koberec umístit. Metrážové koberce jsou nabízeny v mnoha kategoriích, jako jsou dětské koberce s dětskými motivy, standardní koberce vhodné do běžných bytů, zátěžové koberce pro prostory s vysokou zátěží či luxusní druhy koberců pro náročné uživatele a reprezentativní prostory.

Dále se zaměřte na barvu koberce tak, aby koberec odpovídal nejen vašemu estetickému cítění a představám, ale korespondoval i s celkovým interiérem prostoru. Myslete i na případné zašpinění koberce, tak aby na koberci hned nebyly vidět případné skvrny. Pozornost věnujte i odolnosti koberci a délce vlasů, které úzce souvisí s údržbou koberce. Obecně platí, že koberce s nízkým vlasem jsou snazší na údržbu.

Metrážové koberce za výhodnou cenu

Široký výběr metrážových koberců a dalších podlahových krytin najdete v e-shopu Koberce BRENO. Právě teď probíhá na koberce akce, takže si je můžete pořídit za výhodnou cenu.