Bydlení

Moderní koupelna? Vyberte si sprchový set podle vašich představ!

Každý to chce mít doma pěkně zařízeno. Stejně tak to platí i pro místnosti, jako je například koupelna. Ačkoliv se jedná o prostory, které slouží zejména k praktickému účelu, chceme se zde rozhodně cítit příjemně. K tomu nám může pomoci volba vhodného koupelnového vybavení. Mezi takové koupelnové vybavení patří například i sprchový set, který je součástí sprchového koutu. Dnes jsou velmi populární sprchové kouty typu WALK-IN, kde se takový sprchový set velmi hodí. Pojďme se podívat na to, jak si vybrat ten nejlepší.

Různá provedení sprchových setů

U sprchových setů se musíme rozhodnout z pohledu jejich provedení. Existují různé designové kousky, které mohou být třeba i ve stylu retro, podle toho, jak to komu vyhovuje. Velmi populární jsou ale samozřejmě sprchové sety v moderním designu, které mohou nabídnout různé ušlechtilé povrchové úpravy a prvotřídní vzhled, který bude ozdobou každé nadčasové koupelny. Kromě toho je potřeba ale myslet na konstrukci sprchového setu, která může být:

  • Pod omítkou
  • Na stěně

Varianta, která se schovává pod omítku, je trochu náročnější na instalaci, protože musíte zasahovat více do stěny. Na druhou stranu tímto způsobem schováte sprchový sloup. Existuje ale také celá řada provedení, které vypadají velmi dobře montované na stěně. Vždy záleží hlavně na vašem vkusu.

Dokonalé sladění koupelnového vybavení

Aby vaše koupelna působila opravdu dobře, je vhodné klást důraz na celou místnost jako takovou. Je potřeba se zkrátka dívat na celek, nikoliv na jednotlivé prvky odděleně. Celek musí jít k sobě dohromady, k čemuž vám pomůže i další koupelnové vybavení, které si můžete pořídit ve stejném stylu, jako máte například sprchový set. Velmi vhodné je sladit veškeré vodovodní baterie, to znamená, použít stejnou modelovou řadu pro sprchový kout i pro umyvadlo a podobně.