Zdraví

Čtyři chutné důvody, proč vyzkoušet japonskou kuchyni

Nemusíte odjet do zahraničí, abyste poznali jinou kuchyni než českou. Sice je tradiční česká kuchyně skvělá, ale člověk někdy potřebuje pauzu od sytých a těžkých jídel v podobě vepřo, knedlo, zelo nebo svíčkové omáčky. Pokud přemýšlíte nad tím, že si dnes k večeři objednáte jídlo z jiné světové kuchyně, máme pro vás tip – co třeba vyzkoušet japonskou kuchyni?

Japonsko jako takové vyniká v porovnání s ostatními zeměmi v mnoha odvětvích či oblastech. Skrývá se v této zemi nejen mnoho přírodních úkazů, které jinde na světě nenajdeme, ale také se o zážitek postará tamější kuchyně, která v sobě ukrývá mnoho zajímavých pokrmů. Nemusíte samozřejmě cestovat až do Japonska, abyste ochutnali něco z japonské gastronomie. Dnes i u nás najdete řadu sushi barů, sushi restaurací a podobných podniků, kde můžete něco z japonské kuchyně ochutnat.

Pokud nad japonskou kuchyní váháte, máme pro vás čtyři chutné důvody, proč ji ochutnat.

Sushi

Prvním chutným důvodem je jednoznačně sushi. Dnešní podoba sushi je sice naprosto jiná než původní originální podoba, na druhou stranu jsou chutě vyšperkovanější. I když se dnes sushi dělá na mnoha místech světa, jedná se o typický japonský pokrm, který stojí za ochutnání. Například v sushi baru v Ostravě podávají sushi vynikající.

Gyoza

I když má gyoza původ v Číně, dnes se řadí k japonské kuchyni. Jedná se o knedlíky do kapsy, které jsou plněné různými ingrediencemi.

Matcha

Matcha se dostala do České republiky poměrně nedávno a lidé si ji zamilovali pro její účinky na zdraví. V Japonsku je to něco jako javorový sirup v Kanadě. Kdysi to byl jen čaj, dnes se z matchy vyrábí zmrzliny, kávy, dokonce i dezerty.

Wagyu

Pokud jste milovníkem hovězího, ochutnejte z japonské kuchyně wagyu, což je nekvalitnější maso, které si mohou chuťové buňky člověka dopřát. Japonci si ho dost cení, proto je krapet dražší než jiné japonské pokrmy.