Novinky

Druhy kuchyňských dřezů a jejich výhody a nevýhody

Přejete si pro svou kuchyň nový kuchyňský dřez? Podívejte se na základní materiály. Prozradíme vám, jaké jsou jejich výhody, ale také nedostatky. Priority máme každý jiné, výběr je jen na vás. Jaké materiály tedy existují?

Granit jako luxus do každé kuchyně

Prvním z materiálů, který je v současné době velmi oblíbený, je granit. Jedná se o směs křemičité drti, pojidel a barviv. Výhody? Odolnost a nespočet barevných variant i tvarů. Granitové dřezy jsou zajímavým designovým prvkem, který udělá v moderní kuchyni skutečnou parádu. Stejně jako každý z materiálů má i granit své nevýhody – například jej nemůžete čistit drátěnkou, nebo na něj nesmíte pokládat horké hrnce.

Nerez jako nadčasová klasika

Nerezový dřez je klasikou, která je s námi již mnoho let. Výrobní postupy se stále vylepšují, proto je i současný nerezový dřez kvalitní a odolný. Jeho největší výhodou je chemická i mechanická odolnost – vydrží zkrátka velmi dlouho i se základní údržbou. Velikost i tvary nerezových dřezů se dokáží přizpůsobit také individuálním požadavkům klienta. Jedinou nevýhodou tak stále zůstává poměrně větší hlučnost v případě, že do nerezového dřezu pokládáte například příbory.

Keramická stylovka

Je vaše kuchyň laděná do rustikálního, provence, nebo třeba selského stylu? Možná právě u vás se skvěle zabydlí keramický dřez. Nejlépe se hodí do kuchyní světlejších odstínů, kde dokonale splyne. Největší výhody keramiky? Pokud se dřezem zacházíte opatrně, vydrží vám dlouhé desítky let, a to stále krásný a bez známek používání. Jeho nevýhodou je pak vyšší cena a jistá křehkost.

Kuchyňské dřezy se dnes provádějí v celé řadě variant. Některé materiály se skvěle hodí do moderních interiérů, jiné zase do nadčasových luxusních kuchyní. Každý z materiálů má své velké výhody, ale také drobné nevýhody. Jaký materiál nejvíce oslovil vás?