Už bezmála rok se potýkáme se zavřenými restauracemi, hospodami a kavárnami. Zatímco některé se už sbalily a ukončily svou činnost, jiné ještě stále odolávají a učí se žít s novými pravidly, které vláda a nový typ koronaviru nastavili. Jelikož se za poslední měsíce nic nezměnilo, jistý boom zažívají návyky, které s příchodem nemoci COVID-19 zažily boom. Na mysli máme například rozvoz jídel Frýdek-Místek či jinde v republice nebo drive-trh a bezhotovostní platby.
I když se rozvozu pizzy a dalších služeb vyhýbala ještě vloni touto dobou nejedna společnost, příchod nového typu koronaviru ihned změnil jejich názor. Rozvoz služeb byla totiž jedna z mála možností, jak zvládnout krizi, která nastala.
Jarní návyky z loňského roku stále přetrvávají
Je však pravdou, že se i společnosti, jež kývly na rozvoz jídel, doufaly, že jarní návyky nevydrží dlouho. Nestalo se tak. Jak již bylo zmíněno, je to skoro rok a jarní návyky z loňského roku stále přetrvávají a rozvoz či drive-trh je stále aktuální. Díky tomu však nezastavuje růst mnoha gastronomických konceptů či díky tomu neskomírá takové množství oblíbených podniků.
Dalo by se říct, že mnohé podniky dokonce evidují zvýšený zájem o jimi nabízené zboží. Nejeden koncept zvýšil o několik procent své tržby. I když lidé nemohou fyzicky navštěvovat oblíbené restaurace nebo bary, rádi je podpoří a ušetří si práci při vaření. Právě vaření se dostává na druhou kolej a doručované jídlo je přijatelnější variantou.
Hygienická opatření na prvním místě
Aby však kurýrní služby fungovaly i nadále, je zapotřebí dodržovat základní hygienická opatření. Ta, i když tomu taktéž leckdo nevěřil, jsou i nadále dodržována přesně tak, jak dodržována být mají. Kromě roušky či jiné ochrany úst a nosu se stále dodržují i rozestupy, případně se nechává zboží za dveřmi a kontroluje se předání zpovzdálí.