Většina hostů si ráda objedná sklenku či rovnou láhev kvalitního vína. Dle typu se hodí k nejrůznějším pokrmům a my bychom vždy měli vědět, které se k čemu hodí nejlépe. Kupříkladu v restauraci by měl být personál natolik vyškolený, aby hostům zodpověděl dotazy na původ vína, i to, k jakému jídlu by jim které víno doporučil.
Kvalitní španělská vína
Protože je ve Španělsku výborné klima na pěstování vinné révy, patří španělská vína k velmi oblíbeným a ceněným. Pro naše zákazníky vybírá vína vysoké kvality ze Španělska firma BMC Brno, odkud potraviny dováží desítky let. Všechna vína jsou prověřená mnohaletou tradicí, pochází z nejvýznamnějších vinařských oblastí a sklepů.
Španělsko je proslulé především červenými víny, jež mají nezaměnitelnou chuť, vůni i barvu. K nejlepším, nejvyhledávanějším i nejoceňovanějším na světě patří vína z oblastí jako Rioja nebo Ribera del Duero.
K nejpěstovanějším odrůdám ve Španělsku patří odrůdy červeného vína Tempranillo, Garnacha, Syrah a Merlot. Rozmanitost klimatu ale umožňuje i pěstování znamenitých bílých vín.
Vína se zde dělí dle doby zrání na JOVEN čili mladá vína, COSECHA, což jsou vína 1 – 2 roky stará, CRIANZA, která 6 – 12 měsíců zrají v barikových sudech, RESERVA s min. dobou zrání 12 měsíců v barikových sudech a GRAN RESERVA s dobou alespoň 24 měsíců zrání v barikových sudech a 12 – 36 měsíců v láhvích. Kromě toho Španělsko produkuje i sladká vína, sangríi a šumivá vína typu CAVA.
Vína a k nim lahodné delikatesy
Nejen španělská vína přiváží BMC Brno. Na webových stránkách https://www.bmcbrno.cz/spanelske-delikatesy najdete mnohé delikatesy, které se hodí nejen k vínům, nechybí ani konzervované ovoce a zelenina, mořské speciality nebo třeba olivy, olivové oleje a další.
Prohlédněte si bohatý sortiment kvalitních výrobků ze Španělska, které jsou dováženy jen od těch nejlepších pěstitelů, chovatelů a výrobců.